Tak trochu iné pečivo máčané v rume
24. 9. 2025
Na Vianoce nemusíte iba piecť. Seba aj svojich hostí môžete potešiť sladkou dobrotou máčanou v rume!
Pozrite sa, ako pripraviť tie najlepšie vianočné čerešničky!
Ingrediencie
- 1 pohár čerešní so stopkami
- 1/2 šálky rumu
- 100 g horkosladkej čokolády nasekanej na kúsky
- 1 čajová lyžička stuženého tuku (podľa vlastného výberu)
- Čerešne vložte do misy a zalejte ich rumom. Prikryte ich a nechajte ich v chladničke cez noc. Nasledujúci deň ich zlejte a osušte.
- V rajnici rozpustite čokoládu a stužený tuk. Miešajte, kým nevznikne hladká hmota.
- Čerešne ponorte do čokoládovej zmesi a nechajte prebytočné množstvo odkvapkať.
- Položte na papier na pečenie alebo mriežku a nechajte stuhnúť.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta