Tvarohová nátierka so stopkovým zelerom

24. 9. 2025

Smotanová zelerová nátierka je lahodná príloha z vareného zeleru k lahodným vianočným chlebíčkom. Tento recept sa tradične podáva na mnohých amišských svadbách.

Čo budeme potrebovať

  • 1 stopkový zeler (nadrobno nakrájaný)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 60 ml vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 1/2 lyžičky bieleho octu
  • 20 g masla
  • 100 g tvarohu

Postup

  • Zeler nakrájajte na kúsky veľkosti sústa. Zmiešajte prvých šesť ingrediencií v stredne veľkom hrnci a priveďte do varu.
  • Prikryte a varte zeler na stredne miernu teplotu do mäkka, asi 45 – 55 minút.
  • Zeler nechajte vychladnúť.
  • Tvaroh pridajte do uvarenej zelerovej zmesi.
  • Zamiešajte a roztierajte na chlebíčky.

Ak patríte medzi milovníkov zeleru nesmú vám uniknúť naše zelerové jednohubky, ktoré vás tiež chuťovo uchvátia.

Krémová nátierka z řapíkatého zeleru s tvarohom.
Zdroj: gardenandgun.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *