Vanilkové rožteky z mandľovej múky

24. 9. 2025

Bezlepkové mandľové rožky sú tradičnými rakúskymi sviatočnými cukrovinkami. Sú jemné, s textúrou, ktorá sa rozpadá v ústach.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g mandľovej múky (alebo inej bezlepkovej múky)
  • lyžička xantánovej gumy
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g jemne mletých mandlí
  • ½ lyžičky soli
  • 10 g vanilkového cukru
  • 135 g masla (izbové teploty)
  • 2 veľké žĺtky
  • 1-2 lyžice mlieka
  • 120 g práškového cukru (na obalenie)
  • 10 g vanilkového cukru (na obalenie)

Postup

  • V mise zmiešajte bezlepkovú múku, práškový cukor, mandle, vanilkový cukor a soľ.
  • Pridajte maslo nakrájané na malé kocky a miešajte kým sa nezačne drobiť.
  • Pridajte vaječné žĺtky.
  • Pridajte 1-2 lyžice mlieka.
  • Cesto preložte na čistú, ľahko pomúčenú kuchynskú linku a rukami ho prehneťte, kým nebude hladké.
  • Akonáhle je cesto hladké, zabaľte ho a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny až 5 dní.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a vyložte plechy papierom na pečenie.
  • Do misky preosejte práškový cukor a vanilkový cukor.
  • Z cesta vytvarujte rožky.
  • Pečte na 180 stupňov, po dobu asi 9 -10 minút.
  • Upečené sušienky vyberte z rúry a nechajte ich na plechu 2 minúty vychladnúť.
  • Rožte dajte do misy s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a rovnomerne ich obaľte.

Zlaďte svoju domácnosť do posledného detailu! K tomu vám pomôžu krásne vianočné závesy , ktoré nájdete v našej recenzii!

Zdroj: justsotasty.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *