Vianočné domáce čokoládové pralinky

24. 9. 2025

Tento recept ocenia, okrem iného, aj priaznivci raw stravovania. Naše čokoládové pralinky sa totiž nepečú!

Ingrediencie

  • 250 ml smotany na šľahanie (minimálne 30 %)
  • 160 g mliečnej čokolády
  • 60 g mletých lieskových orechov (alebo mandlí)
  • 1 lyžica kakaa
  • 3 polievkové lyžice rumu (niekto dáva Amaretto)
  • 100 g kakaa či Granka na obalenie

Postup

  • Do hrnca nalejte smotanu a nechajte ju na miernom ohni prejsť varom.
  • Pridajte na kúsky nalámanú čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Snahou je získať jednotvárnu hmotu, ktorú musíte nechať vychladnúť.
  • Zatiaľ čo smotana s čokoládou chladne, zmiešajte orechy (mandle) s cukrom, kakaom a rumom. Všetko pridajte do vychladnutej čokoládovej hmoty a dôkladne premiešajte. Zmes uložte do chladničky a nechajte ju odpočinúť do druhého dňa.
  • Nasledujúci deň hmotu vyberte a lyžičkou alebo rukou odoberajte kúsky, z ktorých budete tvoriť guličky v rovnakej veľkosti.
  • Každú guľôčku obaľte v kakau alebo Granku tak, aby sa guličky nelepili.
  • Ak je hmota veľmi riedka, naberte ju lyžičkou, posypte a až potom tvarujte guličky.
  • Pralinky naskladajte do krabičky a uložte do chladničky.
  • Akonáhle čokoládové pralinky stuhnú, môžete podávať.

Vianočné domáce čokoládové pralinky, obalené v kakau.
zdroj: unsplash.com

Kondenzované mlieko môžete použiť aj do cukroviniek, v ktorom je karamel. Preskúmajte recepty na karamelové vianočné pečivo!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (42 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *