Vianočné guličky v čokoláde s vôňou perníka
24. 9. 2025
Tieto nepečené guličky s bielou čokoládou obalené v horkej čokoláde si užijú hlavne milovníci čokolády. Škorica, zázvor a klinčeky im dodávajú úžasnú perníkovú chuť a kandizovaný zázvor potom záverečný šmrnc.
Čo budete potrebovať
- 400 g bielej čokolády na varenie, nasekané
- 1/2 šálky smotany na šľahanie
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
- 280 g čokopiecik z horkej čokolády
- 5 lyžičiek Hery
- 3 lyžice nasekaného kandizovaného zázvoru
Postup
- Do malej misky dajte nasekanú bielu čokoládu.
- V malom hrnci priveďte do varu smotanu na šľahanie.
- Horúcou smotanou prelejte bielu čokoládu a vyšľahajte do hladka.
- Vmiešajte škoricu, zázvor a klinčeky.
- Za občasného miešania ochlaďte na izbovú teplotu.
- Prikryte a nechajte chladiť do stuhnutia, asi 3 hodiny.
- Tvarujte zmes do cca 2 cm guličiek.
- Guľôčky pokladajte na plechy vyložené papierom na pečenie.
- Dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- V mikrovlnnej rúre rozpustite čokopecičky spoločne s Herou a premiešajte do hladka.
- Guľôčky namáčajte v rozpustenej horkej čokoláde a prebytok nechajte odkvapkať.
- Guľôčky v čokoláde pokladajte na papier na pečenie.
- Posypte kandizovaným zázvorom.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.

Na adventný stôl rozhodne patrí vianočný obrus. Preto sme si pre vás pripravili recenziu tých najkrajších obrusov s vianočnou tematikou . Zvolíte klasiku alebo radšej elegantný behúň či okrúhly obrus s výšivkami?
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta