Vianočné guličky v čokoláde s vôňou perníka

24. 9. 2025

Tieto nepečené guličky s bielou čokoládou obalené v horkej čokoláde si užijú hlavne milovníci čokolády. Škorica, zázvor a klinčeky im dodávajú úžasnú perníkovú chuť a kandizovaný zázvor potom záverečný šmrnc.

Čo budete potrebovať

  • 400 g bielej čokolády na varenie, nasekané
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 280 g čokopiecik z horkej čokolády
  • 5 lyžičiek Hery
  • 3 lyžice nasekaného kandizovaného zázvoru

Postup

  • Do malej misky dajte nasekanú bielu čokoládu.
  • V malom hrnci priveďte do varu smotanu na šľahanie.
  • Horúcou smotanou prelejte bielu čokoládu a vyšľahajte do hladka.
  • Vmiešajte škoricu, zázvor a klinčeky.
  • Za občasného miešania ochlaďte na izbovú teplotu.
  • Prikryte a nechajte chladiť do stuhnutia, asi 3 hodiny.
  • Tvarujte zmes do cca 2 cm guličiek.
  • Guľôčky pokladajte na plechy vyložené papierom na pečenie.
  • Dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  • V mikrovlnnej rúre rozpustite čokopecičky spoločne s Herou a premiešajte do hladka.
  • Guľôčky namáčajte v rozpustenej horkej čokoláde a prebytok nechajte odkvapkať.
  • Guľôčky v čokoláde pokladajte na papier na pečenie.
  • Posypte kandizovaným zázvorom.
  • Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
Guličky s bielou čokoládou obalené v horkej čokoláde a ozdobené kandizovaným zázvorom.
www.tasteofhome.com

Na adventný stôl rozhodne patrí vianočný obrus. Preto sme si pre vás pripravili recenziu tých najkrajších obrusov s vianočnou tematikou . Zvolíte klasiku alebo radšej elegantný behúň či okrúhly obrus s výšivkami?

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *