Vianočné snehové makrónky

24. 9. 2025

Táto pochúťka pôvodom z Francúzska si u nás získala veľa fanúšikov, a tak niet divu, že sa dostala aj na sviatočný stôl a patrí medzi stálicu vianočných trendov.

Ingrediencie:

  • 140 g pistácií
  • 250 g práškového cukru
  • 2 bielky
  • 100 g nízkotučného krémového syra typu philadelphia
  • 25 g 70% čokolády

Postup:

  1. Rozomelte pistácie najemno a zmiešajte ich s 200 gramami práškového cukru.
  2. Bielky vyšľahajte dotuha a primiešajte zvyšok cukru (50 g).
  3. Tvorte malé kolieska na plech s papierom na pečenie, môžete ich rovnať navlhčeným prstom.
  4. Nechajte zhruba 30 minút zaschnúť, potom pečte 12-15 minút na 160 °C.
  5. Medzitým si pripravte krém. Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu a zmiešajte s krémovým syrom. Nechajte vychladnúť v chladničke.
  6. Hotové makrónky tiež nechajte vychladnúť a kolieska potom zlepte pripraveným krémom.
Francúzske mini makrónky s čokoládou a pistáciami
Zdroj: pranamyakitchenmelody.com

Pre rôzne farebné kombinácie pridajte potravinárske farbivo podľa svojho vkusu.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *