Vianočné snehové makrónky
24. 9. 2025
Táto pochúťka pôvodom z Francúzska si u nás získala veľa fanúšikov, a tak niet divu, že sa dostala aj na sviatočný stôl a patrí medzi stálicu vianočných trendov.
Ingrediencie:
- 140 g pistácií
- 250 g práškového cukru
- 2 bielky
- 100 g nízkotučného krémového syra typu philadelphia
- 25 g 70% čokolády
Postup:
- Rozomelte pistácie najemno a zmiešajte ich s 200 gramami práškového cukru.
- Bielky vyšľahajte dotuha a primiešajte zvyšok cukru (50 g).
- Tvorte malé kolieska na plech s papierom na pečenie, môžete ich rovnať navlhčeným prstom.
- Nechajte zhruba 30 minút zaschnúť, potom pečte 12-15 minút na 160 °C.
- Medzitým si pripravte krém. Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu a zmiešajte s krémovým syrom. Nechajte vychladnúť v chladničke.
- Hotové makrónky tiež nechajte vychladnúť a kolieska potom zlepte pripraveným krémom.

Pre rôzne farebné kombinácie pridajte potravinárske farbivo podľa svojho vkusu.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta