Vianočné snehové pusinky s čokoládou
24. 9. 2025
Pusinky z bielkov sú samy o sebe dokonalými cukrovinkami, ktoré je ťažké nemilovať. Skúste do nich navyše pridať horkú čokoládu, ktorá ich povýši ešte o ďalší level vyššie! Pusinky totiž budú ľahučké a vzdušné, ale čokoláda im dodá tú správnu dekadenciu.
Čo budete potrebovať:
- 3 bielky
- 1/2 šálky cukru
- 1/4 lyžičky vínneho kameňa
- 1 lyžička mandľového alebo vanilkového extraktu
- 1/4 šálky horkej čokolády
Postup:
- Predhrejte rúru na 110 stupňov Celzia.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- V stolnom mixéri s nástavcom na šľahanie (môžete použiť aj ručný mixér) šľahajte bielky na strednú rýchlosť, kým nespení.
- Pridajte vínny kameň a zvýšte rýchlosť na vysokú.
- Postupne po 1-2 polievkových lyžiciach pridávajte cukor az bielkov ušľahajte tuhý sneh lesklého vzhľadu.
- Pridajte extrakt a šľahajte ešte jednu minútu, aby bol všetok cukor a extrakt zapracovaný.
- Naberajte vyšľahané bielky po plných polievkových lyžiciach na plech vo vzdialenosti cca 2,5 cm od seba.
- Čokoládu ohrievajte v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch, kým sa úplne nerozpustí.
- Na každú pusinku naneste malý kopček čokolády a pomocou špáradla čokoládu do pusinky vmiešajte.
- Pečieme pri 100 stupňoch Celzia 1 hodinu.
- Nechajte úplne vychladnúť na plechu a potom pusinky opatrne zlúpnite z papiera na pečenie.
- Vo vzduchotesnej nádobe vydrží 3 – 4 dni.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta