Vianočné snehové pusinky s čokoládou

24. 9. 2025

Pusinky z bielkov sú samy o sebe dokonalými cukrovinkami, ktoré je ťažké nemilovať. Skúste do nich navyše pridať horkú čokoládu, ktorá ich povýši ešte o ďalší level vyššie! Pusinky totiž budú ľahučké a vzdušné, ale čokoláda im dodá tú správnu dekadenciu.

Čo budete potrebovať:

  • 3 bielky
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 lyžičky vínneho kameňa
  • 1 lyžička mandľového alebo vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky horkej čokolády

Postup:

  • Predhrejte rúru na 110 stupňov Celzia.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • V stolnom mixéri s nástavcom na šľahanie (môžete použiť aj ručný mixér) šľahajte bielky na strednú rýchlosť, kým nespení.
  • Pridajte vínny kameň a zvýšte rýchlosť na vysokú.
  • Postupne po 1-2 polievkových lyžiciach pridávajte cukor az bielkov ušľahajte tuhý sneh lesklého vzhľadu.
  • Pridajte extrakt a šľahajte ešte jednu minútu, aby bol všetok cukor a extrakt zapracovaný.
  • Naberajte vyšľahané bielky po plných polievkových lyžiciach na plech vo vzdialenosti cca 2,5 cm od seba.
  • Čokoládu ohrievajte v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch, kým sa úplne nerozpustí.
  • Na každú pusinku naneste malý kopček čokolády a pomocou špáradla čokoládu do pusinky vmiešajte.
  • Pečieme pri 100 stupňoch Celzia 1 hodinu.
  • Nechajte úplne vychladnúť na plechu a potom pusinky opatrne zlúpnite z papiera na pečenie.
  • Vo vzduchotesnej nádobe vydrží 3 – 4 dni.
Pusinky s čokoládovými vírmi na tanieriku.
www.casualfoodist.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (39 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *