Vianočný bielkový chlebíček s orechmi

24. 9. 2025

Tento múčnik vyzerá skvele upečený nielen v klasickej forme srnčieho chrbta, ale aj ako bábovka.

Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky hladkej múky + 2 PL hladkej múky
  • 1 hrnček masla
  • 1 hrnček cukru
  • 6 bielkov
  • 6 žĺtkov
  • kôra z jedného pomaranča
  • 1 hrnček hrozienok
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 1 a ½ hrnčeka kandizovaného ovocia
  • 3/4 hrnčeka sušených marhúľ
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • štipka soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 160 °C.
  2. Vymažte a vysypte formu na pečenie.
  3. Múku, prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok a klinčeky zmiešajte vo veľkej mise.
  4. V inej mise vyšľahajte maslo a cukor.
  5. Potom pridajte postupne žĺtky a pomarančovú kôru.
  6. Postupne zmiešajte suché a mokré prísady, kým sa dobre nespoja.
  7. V miske zmiešajte kandizované ovocie, sušené ovocie, hrozienka a orechy spoločne s dvoma polievkovými lyžicami hladkej múky.
  8. Potom ovocnú zmes vmiešajte do cesta.
  9. Ako posledný prídete sneh vyšľahaný zo šiestich bielkov.
  10. Bielkový chlebíček pečte po dobu približne 75 minút.
Vianočný chlebíček v tvare bábovky.
zdroj: paradisefruitco.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *