Viedenské kukuričné košíčky
24. 9. 2025
Ingrediencie:
Na cesto:
- 125 g zmäknutého masla
- 25 g práškového cukru
- 25 g kukuričnej múky
- 125 g hladkej múky
- pár kvapiek vanilkového extraktu
Na náplň:
- 50 g zmäknutého masla
- 100g práškového cukru
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- malinový džem
Postup:
- Predhrejte rúru na 190 °C a vyložte plech papierom na pečenie.
- Vložte maslo, práškový cukor, kukuričnú múku, hladkú múku a vanilkový extrakt do kuchynského robota a mixujte, kým sa nevytvorí hladká zmes.
- Vložte zmes do plničky s ozdobným otvorom a vytláčajte na plech vyložený papierom na pečenie asi 4-5 cm vysoké kôpky.
- Pečte 10 -14 minút, kým nezískajú svetlo zlatú farbu.
- Na náplň vymiešajte maslo, práškový cukor a vanilku do hladkého krému.
- Jednu polovicu sušienok naplňte krémom, druhú džemom a spojte ich dohromady.
- Jemne stlačte obe polovice k sebe a poprášte práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta