Vínna klobása na čiernom pive

24. 9. 2025

Suroviny:

  • 600 g vínnej klobásy
  • slnečnicový olej
  • 50 g anglickej slaniny
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g krájaných paradajok v paradajkovej šťave
  • 100 ml čierneho piva
  • soľ
  • mleté korenie

Postup:

  1. Vínnu klobásu rozdeľte na štyri časti, zrolujte do tvaru slimáka, upevnite špajľami a rýchlo ich z oboch strán osmažte na oleji.
  2. Potom ich vložte do zapekacej misky.
  3. Na panvici niekoľko minút opekajte nakrájanú slaninu a potom pridajte nakrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a pivo. Pridajte soľ a korenie a nechajte tekutinu ešte chvíľu variť, kým nezačne hustnúť.
  4. Zmesou prelejte klobásy a pečte 15 minút pri 180 °C v predhriatej rúre.
  5. Dobrú chuť!
Zdroj: stockfood.no

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (23 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *