Vínna klobása na čiernom pive
24. 9. 2025
Suroviny:
- 600 g vínnej klobásy
- slnečnicový olej
- 50 g anglickej slaniny
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g krájaných paradajok v paradajkovej šťave
- 100 ml čierneho piva
- soľ
- mleté korenie
Postup:
- Vínnu klobásu rozdeľte na štyri časti, zrolujte do tvaru slimáka, upevnite špajľami a rýchlo ich z oboch strán osmažte na oleji.
- Potom ich vložte do zapekacej misky.
- Na panvici niekoľko minút opekajte nakrájanú slaninu a potom pridajte nakrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a pivo. Pridajte soľ a korenie a nechajte tekutinu ešte chvíľu variť, kým nezačne hustnúť.
- Zmesou prelejte klobásy a pečte 15 minút pri 180 °C v predhriatej rúre.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta