Vínna klobása s jablkami a cibuľou

24. 9. 2025

Suroviny:

  • 400 gramov vínnej klobásy
  • 4 cibule
  • 5 jabĺk
  • 2 lyžice sadla
  • trstinový cukor
  • balzamikový ocot
  • čerstvý tymián
  • soľ
  • mleté korenie

Postup:

  1. Vínnu klobásu rozdeľte na štyri rovnako dlhé diely, stočte do špirály a zaistite dvoma špajľami, ktoré umiestnite do kríža.
  2. Následne si olúpte pripravené cibule, rozkrojte ich na polovice a potom ich nakrájajte na pol centimetra silné klinky. Jablká si umyte, rozkrojte na štvrtiny a potom ich rozkrojte na menšie polmesiačiky.
  3. Rúru si rozohrejte na 180 °C.
  4. Vo väčšej panvici si na strednú teplotu rozpáľte lyžicu sadla. Následne každú vínnu klobásu opečte dozlatista.
  5. Hotové klobásy vyberte a do uvoľnenej panvice pridajte ešte lyžicu sadla, cibuľu, trochu ju osoľte a okoreňte a následne pridajte čerstvý tymian. Na vyššiu teplotu všetko opekajte zhruba po dobu 8-10 minút.
  6. K opečenej cibuli pridajte 1 lyžicu trstinového cukru, 3 lyžice balzamikového octu a všetko premiešajte. Nakoniec prisypte pripravené, nakrájané jablká. Zľahka ich v zmesi premiešajte.
  7. Zmes potom vložte do pekáča a rozložte na ňu vínne klobásy. Vložte do rozohriatej rúry.
  8. Pečte zhruba 10-15 minút.
  9. Môžete podávať!
Pečená vínna klobása s jablkami a cibuľou
Zdroj: foodandwine.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *