Vínna klobása s jablkami a cibuľou
24. 9. 2025
Suroviny:
- 400 gramov vínnej klobásy
- 4 cibule
- 5 jabĺk
- 2 lyžice sadla
- trstinový cukor
- balzamikový ocot
- čerstvý tymián
- soľ
- mleté korenie
Postup:
- Vínnu klobásu rozdeľte na štyri rovnako dlhé diely, stočte do špirály a zaistite dvoma špajľami, ktoré umiestnite do kríža.
- Následne si olúpte pripravené cibule, rozkrojte ich na polovice a potom ich nakrájajte na pol centimetra silné klinky. Jablká si umyte, rozkrojte na štvrtiny a potom ich rozkrojte na menšie polmesiačiky.
- Rúru si rozohrejte na 180 °C.
- Vo väčšej panvici si na strednú teplotu rozpáľte lyžicu sadla. Následne každú vínnu klobásu opečte dozlatista.
- Hotové klobásy vyberte a do uvoľnenej panvice pridajte ešte lyžicu sadla, cibuľu, trochu ju osoľte a okoreňte a následne pridajte čerstvý tymian. Na vyššiu teplotu všetko opekajte zhruba po dobu 8-10 minút.
- K opečenej cibuli pridajte 1 lyžicu trstinového cukru, 3 lyžice balzamikového octu a všetko premiešajte. Nakoniec prisypte pripravené, nakrájané jablká. Zľahka ich v zmesi premiešajte.
- Zmes potom vložte do pekáča a rozložte na ňu vínne klobásy. Vložte do rozohriatej rúry.
- Pečte zhruba 10-15 minút.
- Môžete podávať!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta