Výborné vianočné dia pečivo

24. 9. 2025

Toto pečivo obsahuje trochu cukru, ale je to tak zanedbateľné množstvo, že si na ňom môžu pochutnať aj ľudia s diabetom. Navyše je možné klasický cukor zameniť za cukor pre diabetikov.

Ingrediencie

  • 2 a ⅓ šálky múky
  • 1 lyžička cukru (môžete použiť dia cukor na pečenie, ktorý zoženiete na internete alebo v predajniach so zdravou výživou)
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ šálky repkového oleja
  • 200 ml ľadovej vody
  • 1 lyžica studeného odstredeného mlieka

Postup

  • Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, citrónovú kôru a soľ.
  • Pridajte do zmesi olej a pomocou mixéra vypracujte drobivú zmes.
  • Teraz pridajte vodu a mlieko a zľahka všetko premiešajte pomocou vidličky.
  • Začnite cesto spracovávať rukami, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto rozdeľte na 2 rovnaké časti a nechajte asi 30 minút v chladničke.
  • Následne z cesta môžete vyvaľkať placky, alebo vytvoriť valčeky či bochníčky. Tvar záleží len na vás.
  • Pripravené cesto vložte do rúry, predhriatej na 180 °C a pečte asi 30 minút.
  • Cesto treba strážiť. Akonáhle uvidíte, že začne zlatnúť, vyberte ho z rúry.

Surové cesto na dia pečivo v rôznych tvaroch.
taste.com.au

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (15 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *