Výborné vianočné dia pečivo
24. 9. 2025
Toto pečivo obsahuje trochu cukru, ale je to tak zanedbateľné množstvo, že si na ňom môžu pochutnať aj ľudia s diabetom. Navyše je možné klasický cukor zameniť za cukor pre diabetikov.
Ingrediencie
- 2 a ⅓ šálky múky
- 1 lyžička cukru (môžete použiť dia cukor na pečenie, ktorý zoženiete na internete alebo v predajniach so zdravou výživou)
- 1 lyžička citrónovej kôry
- ¼ lyžičky soli
- ½ šálky repkového oleja
- 200 ml ľadovej vody
- 1 lyžica studeného odstredeného mlieka
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, citrónovú kôru a soľ.
- Pridajte do zmesi olej a pomocou mixéra vypracujte drobivú zmes.
- Teraz pridajte vodu a mlieko a zľahka všetko premiešajte pomocou vidličky.
- Začnite cesto spracovávať rukami, kým sa všetko nespojí.
- Cesto rozdeľte na 2 rovnaké časti a nechajte asi 30 minút v chladničke.
- Následne z cesta môžete vyvaľkať placky, alebo vytvoriť valčeky či bochníčky. Tvar záleží len na vás.
- Pripravené cesto vložte do rúry, predhriatej na 180 °C a pečte asi 30 minút.
- Cesto treba strážiť. Akonáhle uvidíte, že začne zlatnúť, vyberte ho z rúry.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta