Vyprážané kaprie hranolky

24. 9. 2025

Vychutnajte si ich napríklad s ľahším zemiakovým šalátkom , ktorý si môžete pripraviť podľa nás. Tak ako tak, je to skvelá vianočná pochúťka, hlavne pokiaľ nelipnete na tradičnej Štedrovečernej večeri.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg kapra (nakrájaného na prúžky)
  • 200 g kyslej smotany
  • bylinky (kôpor, šalvia, petržlen…)
  • 1 paradajka
  • 7-8 čiernych olív
  • 1 šalotka
  • čiže omáčka
  • citrón
  • olivový olej
  • červená paprika
  • hladká múka
  • 1 vajce
  • strúhanka

Postup

  • Prúžky kapra osoľte, okoreňte, obaľte v múke, namáčajte do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Vymažte do chrumkava.
  • Kyslú smotanu dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou, nasekanými bylinkami a olivovým olejom. Posypte paprikou.
  • Paradajku nakrájajte na kocky, pridajte nakrájanú šalotku a olivy.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou, olivovým olejom, chilli omáčkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

A pokiaľ nelipnete na tradíciách a nechcete si pod tanier dávať rybiu šupinu, dajte tam napríklad vianočný stierací žreb a na peniaze nemusíte čakať celý rok! Aké sú tie najobľúbenejšie sa dozviete v našej recenzii.

Chrumkavé hranolčeky z ryby naservírované na ozdobnom tanieriku
Zdroj: simply-delicious-food.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (42 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *