Vyprážané kaprie hranolky
24. 9. 2025
Vychutnajte si ich napríklad s ľahším zemiakovým šalátkom , ktorý si môžete pripraviť podľa nás. Tak ako tak, je to skvelá vianočná pochúťka, hlavne pokiaľ nelipnete na tradičnej Štedrovečernej večeri.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg kapra (nakrájaného na prúžky)
- 200 g kyslej smotany
- bylinky (kôpor, šalvia, petržlen…)
- 1 paradajka
- 7-8 čiernych olív
- 1 šalotka
- čiže omáčka
- citrón
- olivový olej
- červená paprika
- hladká múka
- 1 vajce
- strúhanka
Postup
- Prúžky kapra osoľte, okoreňte, obaľte v múke, namáčajte do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Vymažte do chrumkava.
- Kyslú smotanu dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou, nasekanými bylinkami a olivovým olejom. Posypte paprikou.
- Paradajku nakrájajte na kocky, pridajte nakrájanú šalotku a olivy.
- Dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou, olivovým olejom, chilli omáčkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
A pokiaľ nelipnete na tradíciách a nechcete si pod tanier dávať rybiu šupinu, dajte tam napríklad vianočný stierací žreb a na peniaze nemusíte čakať celý rok! Aké sú tie najobľúbenejšie sa dozviete v našej recenzii.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta