Zdravé medovníčky
24. 9. 2025
Pochutnajte si na výborných vianočných medovníčkoch, ktoré neobsahujú rafinovaný cukor!
Ingrediencie
- 400 g špaldovej múky
- 200 g medu
- 60 g kvalitného masla
- 2 vajcia
- ½ lyžičky sódy
- 1 lyžica perníkového korenia
Postup
- Rúru si predhrejte na 180 °C a vyložte si plech papierom na pečenie.
- Múku preosejte cez sito a pridajte zmäknuté maslo, med, vajcia, sódu a korenie.
- Vyšľahajte tuhé cesto a vložte ho na 12 hodín do chladničky.
- Akonáhle je cesto pripravené, vytiahnite ho z chladničky a nechajte ho odstáť v izbovej teplote aspoň 1 hodinu.
- Cesto vyvaľkajte na asi 3–4 milimetre hrubý plát a vykrajujte tvary podľa chuti.
- Pečivo vložte na plech a pečte na 180 °C do doby, kým medovníky krásne rozvoňajú.
- Skladujte, najlepšie v papierovej krabici, na chladnom mieste.

Ak chcete upiecť perníčky bez medu, môžete med nahradiť napríklad sladkými datľami. Inšpirujte sa receptami na datľové vianočné pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta