Zdravé medovníčky

24. 9. 2025

Pochutnajte si na výborných vianočných medovníčkoch, ktoré neobsahujú rafinovaný cukor!

Ingrediencie

  • 400 g špaldovej múky
  • 200 g medu
  • 60 g kvalitného masla
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky sódy
  • 1 lyžica perníkového korenia

Postup

  • Rúru si predhrejte na 180 °C a vyložte si plech papierom na pečenie.
  • Múku preosejte cez sito a pridajte zmäknuté maslo, med, vajcia, sódu a korenie.
  • Vyšľahajte tuhé cesto a vložte ho na 12 hodín do chladničky.
  • Akonáhle je cesto pripravené, vytiahnite ho z chladničky a nechajte ho odstáť v izbovej teplote aspoň 1 hodinu.
  • Cesto vyvaľkajte na asi 3–4 milimetre hrubý plát a vykrajujte tvary podľa chuti.
  • Pečivo vložte na plech a pečte na 180 °C do doby, kým medovníky krásne rozvoňajú.
  • Skladujte, najlepšie v papierovej krabici, na chladnom mieste.

malé a veľké perníčky v tvare postáv
zdroj: countryliving.com

Ak chcete upiecť perníčky bez medu, môžete med nahradiť napríklad sladkými datľami. Inšpirujte sa receptami na datľové vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (38 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *